Cum te pregătești pentru prima ora de conducere?
Este vârsta un impediment când vrei să-ți iei permisul?
30/06/2022
Care sunt avantajele permisului de conducere?
10/07/2022

Prima oră de conducere

Acum că ești înscris la școala de șoferi, se apropie prima oră de conducere. Cu siguranță ești entuziasmat/ă dar și îngrijorat/ă.
Apar des în mintea ta întrebări precum: Cum o să fie? Cum să mă pregătesc? Dacă greșesc ceva ce se întâmplă?

La fel ca pregătirea pentru orice aventură, există o serie de moduri prin care te poți pregăti pentru prima ora de condus. Chiar dacă abia începi, orele de conducere nu trebuie să fie o experiență înfricoșătoare.

Pentru a vă ajuta, am întocmit o listă de sfaturi pentru prima lecție de conducere, pentru a vă ajuta să porniți cu dreptul.

Asigură-te că dormi destul înainte de prima ora

La fel ca pregătirea pentru orice eveniment important, este esențial să fii bine odihnit în ziua primei ore de conducere. De aceea, unul dintre cele mai importante sfaturi este să dormiți bine.

Să fii odihnit te ajută să înțelegi mai ușor, să rămâi concentrat, alert, energic și te poate ajuta să te simți pregătit să faci față unei noi provocări. Experții consideră, de asemenea, că a dormi suficient este foarte important pentru dezvoltarea „memoriei procedurale” – memoria de învățare care te ajută să dobândești noi amintiri despre „cum” să faci o abilitate cum ar fi să conduci. o mașină.

Chiar dacă înseamnă că trebuie să te duci la culcare mai devreme decât ți-ai dori, fă o noapte întreagă de somn una dintre prioritățile tale atunci când te pregătești pentru prima oră de conducere.

Îmbracă-te adecvat

Alegeți papucii confortabili care îți permit să miști ușor picioarele. Ar trebui să eviți tocurile, papucii grei, voluminoși sau orice alt papuc care are un impact asupra modului în care ți-ai folosi în mod natural picioarele. Deși multe mașini moderne au funcții și sisteme care te pot ajuta la conducere, în timpul pregătirii este important să înveți să conduci corect mașina fără ajutorul sistemelor mașinii sau al instructorului. Menținerea unei viteze constante și frânarea sau apăsarea ambreiajului sunt mai ușor de făcut atunci când ai încălțăminte care îți permite să miști ușor picioarele.

De asemenea, ar trebui să porți haine confortabile care să-ți permită să miști liber brațele și picioarele și să întorci corpul cu ușurință. Trebui să ai libertate de mișcare pentru a folosi brațele pentru a controla mașina și va trebui să poți întoarce corpul pentru a te asigura în timp ce conduci.

Relaxează-te

Prima oră de conducere este o etapă prin care trece aproape toată lumea. Chiar dacă nu știi cât de bine te vei descurca sau înțelege cu instructorul, nu trebuie să-ți faci probleme. Indiferent de situațiile pe care le creezi, instructorul v-a fi acolo să te scoată din dificultate și să te învețe cum să abordezi corect fiecare dificultate. Fiind prima oră, vei învăța lucruri ușor de pus în aplicare, de care vei avea nevoie toată viața la volan.

Mănâncă și hidratează-te înainte de ora!

Este foarte important să fii sătul și hidratat în timpul orei de conducere indiferent la a câta ședință ești. Fiind sătul, vei putea rămâne concentrat la indicațiile și explicațiile instructorului cât și la trafic, vei înțelege mai ușor și vei fi mai fericit.
Ar putea fi o idee bună să iei cu tine o sticlă de apă. Hidratându-te constant vei mări capacitatea creierului de absorbi informații.

Ascultă-ți instructorul

Toată lumea știe că învățul este mai ușor decât dezvățul. Chiar dacă este mai comod să ții volanul cu o mână sau în alte puncte decât 10 și 15, cu siguranță nu v-a fi un avantaj la examen și nici la drum lung. De asemenea nu te grăbi cu pedalele sau să pătrunzi în intersecții, ascultă-l și foarfecă finuț pedalele.

Sunt multe alte situații în care nu trebuie să fii încăpățânat, ci să-ti asculți instructorul care vrea să te învețe să fii șofer, nu doar să obții permisul.

Nu te teme!

Prima oră de conducere nu trebuie să fie un stres. În aceasta vei învăța lucruri ușoare și esențiale despre conducerea, cunoașterea și întreținerea unui vehicul. Cel mai probabil vei începe într-o parcare, ulterior mergând pe drumuri drepte și libere pentru a te obișnui cu mașina și sistemul de direcție, frânare și controlul mașinii.
Nu uita că și instructorul are pedale și că te poate ajuta sau opri oricând este nevoie. Nu ai de ce să te sperii sau să te intimidezi.

Pune întrebări

De fiecare dată când nu știi cum să procedezi în trafic sau oriunde, întreabă-ți instructorul cum trebuie să faci. Dacă întâlnești indicatoare necunoscute de tine sau nu ești sigur dacă cel din față procedează corect, întreabă!
Vei înțelege mult mai ușor după ce ți se explică cum se procedează în acea situație.
Dacă sunt lucruri pe care nu le-ai înțeles din explicațiile instructorului, mai întreabă-l o dată. Sigur nu se v-a supăra că pui întrebări și că îți dorești să înveți.

 

După ce ai primit aceste 7 sfaturi, știi cum să te pregătești și cum să începi cu dreptul călătoria spre lumea șoferilor. Dacă ești înscris la SIGUR LA VOLAN, știm deja că vei avea o primă oră de conducere extraordinară!

Alte articole de pe blog : https://www.sigurlavolan.ro/blog/

Dacă încă nu ai devenit șofer, înscrie-te aici : https://www.sigurlavolan.ro/ 

Urmărește-ne pe Facebook aici :

https://www.facebook.com/sigurlavolan.iasi/

https://www.facebook.com/sigurlavolanbotosani/

https://www.facebook.com/scoaladesoferisv/

Facebook