Cum să-ți păstrezi mașina curată? | Sigur la volan
Cum să rămâi calm la volan?
17/07/2022
Întreținerea de baza a mașinii : Ce poți face singur?
23/07/2022

Cum să-ți păstrezi mașina curată?

Dacă ești un șofer care își iubește mașina, cu siguranță vei dori să o păstrezi cât mai mult timp curată. Iar dacă ești un șofer începător, nu îți va strica să creezi rutina de a-ți păstra cât mai curat autovehicolul.

Am pregătit câteva recomandări pentru întreținerea curățeniei mașinii tale:

Nu uita să completezi cu lichid de parbriz. Acesta este lichidul ce îți asigură vizibilitatea optimă și îți menține parbrizul curat indiferent de condițiile meteo. Cu cât vizibilitatea șoferului este mai bună, cu atât va conduce relaxat și mai în siguranță.

Cât de frecvent se spală o mașină?

Dacă mașina este mai… „bătrână”, atunci va trebui spălată mai des pentru a întârzia degradarea. Atenție totuși dacă există puncte de rugină care, din cauza presiunii apei din spălătorii, se pot extinde.
Iarna se recomandă ca mașina, indiferent de vârstă, să fie spălată cel puțin săptămânal pentru a îndepărta sarea și noroiul de pe roți, geamuri, faruri etc., permițând astfel componentelor să funcționeze la întreaga lor capacitate.
Primăvara și vara mașina trebuie spălată, dar se recomandă să fie spălată mai rar, însă dacă vrei ca mașina ta să fie mereu strălucitoare, de 2 ori pe săptămână va fi suficient, dacă nu te-ai jucat prin băltoace cu aceasta.

Dacă vei parca mașina sub cerul liber va fi puțin mai dificil să o păstrezi curată. Încearcă să eviți, dacă este posibil, să o parchezi sub copaci sau în zona bălților. O prelată ar putea fi utilă. O va feri de rășină sau fructele căzute din copaci și de „surprizele” lăsate de păsări.

Câteva trucuri pentru a păstra curat interiorul mașinii

 

Scutură-ți picioarele de zăpadă de câte ori te urci în mașină și utilizează presuri din cauciuc pe timpul iernii, îți va fi mult mai ușor să le menții curate și uscate.

Dacă ești fumător și te lasă inima să fumezi în mașină, folosește scrumiera, deschide maxim un geam pentru a nu se face curent. Mucurile de țigară miros cel mai puternic în comparație cu scrumul, deci nu uita să golești cât mai des scrumiera.

Ține geamurile mașinii închise cât mai mult. Odată cu deschiderea geamurilor, praful pătrunde ușor în autovehicule, așezându-se peste tot. Sistemul de ventilație al mașinii este dotat cu filtru de polen ce nu permite prafului să pătrundă în habitaclu.
Dacă preferi să utilizezi geamurile pentru ventilația mașinii tale, nu utiliza silicon de bord. Te vei chinui mult să îndepartezi praful prins în acesta.

Nu arunca gunoaiele la întâmplare prin mașină pentru că s-ar putea să nu le găsești atât de ușor pe cât ai crezut sau s-ar putea ca la un moment dat să se strecoare pe sub scaune și să te incomodeze. În general pet-urile au acest talent. Pentru a le gestiona așa cum trebuie, poți folosi spațiile de depozitare din portiere.

Un organizator pentru portbagaj sau o plasă ce îți imobilizează lucrurile va face minuni pentru că nu îți vei mai ține împrăștiate obiectele necesare, iar riscul ca acestea să se verse și să murdărească mașina va fi cu mult mai mic.

Dacă încă nu ai devenit șofer, înscrie-te aici : https://www.sigurlavolan.ro/ 

Urmărește-ne pe Facebook aici :

https://www.facebook.com/sigurlavolan.iasi/

https://www.facebook.com/sigurlavolanbotosani/

https://www.facebook.com/scoaladesoferisv/

Facebook