Cum să-ți găsești un job ca șofer | Sigur la volan
Condusul pe timp de noapte — Sfaturile noastre pentru a ajunge în siguranță la destinație
25/07/2022
Cum să conduci pe autostradă?
18/08/2022

Cum să-ți găsești un job ca șofer

Acum că ai obținut permisul de conducere pentru categoria B sau poate chiar C,CE sau D este timpul să fructifici efortul pe care l-ai depus pe parcursul obținerii acestuia.

Locurile de muncă ca șofer sunt mult mai bine plătite decât cele obișnuite.

Permic categoria B

Dacă ai permis doar pentru categoria B, îți va fi ușor să-ți găsești un job aproape de casă. Cele mai căutate joburi fiind cele de curierat (coletărie).

Foarte căutate sunt și job-urile de livrator de mâncare. În această nișă puteți alege între restaurante ce au propriile mașini sau Glovo cu propriul vehicul.

În topuri sunt și locurile de muncă în ride sharing, taximetrie, asistență rutieră.

Pentru a rezerva locul de muncă preferat, de cele mai multe ori, trebuie să completezi un formular în secțiunea cariere de pe site-ul angajatorului, urmând un interviu fizic sau online.

Permis categoriile C, CE sau D

Una dintre cele mai atractive calificări din ultima vreme este cea de șofer de camion. Transportul rutier este atât de bine dezvoltat, încât toți cei care aleg să învețe să conducă o masina cu gabarit ridicat își găsesc un loc de muncă.

Dacă ai permis de conducere categoriile C,CE sau D, se schimbă puțin condițiile.

Posesorii acestor permise au de obicei locuri de muncă la distanța,traversând țări pentru a livra marfă sau pentru a transporta persoane, petrecându-și o mare parte din timp în cabină.

În principiu, în aproape orice tara vest-europeana se pot găsi locuri de muncă în domeniu care să fie plătite cu mai mult de 2500 de euro în fiecare lună. Un job bun nu înseamnă doar un job bine plătit, însă. Criterii precum siguranța, confortul și timpul petrecut la volan sunt și ele extrem de importante.

Ce se cere de la cei interesați de un job de transportator?

Cerințele nu sunt dificil de bifat, însă sunt destul de stricte, mai ales pentru cei care aleg să transporte mărfuri cu risc mare. Carnetul de conducere C și E este obligatoriu, indiferent de țara în care se alege angajarea. De asemenea, majoritatea transportatorilor caută șoferi cu minim 1-2 ani de experiență, însă sunt mulți care se mulțumesc și cu începători. De regulă, salariile începătorilor sunt ceva mai mici, însă partea bună este faptul că evoluția poate sa fie rapidă.

Cunoașterea limbii engleză este foarte importantă pentru angajare, însă nu obligatorie.

Ce alte lucruri trebuie sa mai recunosti dacă vrei sa devii șofer?

După ce ai deja un permis de conducere pentru categoria care îți trebuie ca sa poți lucra în domeniu, pe parcurs este necesar sa obții și atestate profesionale pentru transport marfă, transport de persoane sau atestat pentru mărfuri periculoase.

Trebuie să păstrezi o maximă atenție împotriva furtului mașinii sau a mărfurilor încărcate și distribuite.

Poate fi necesara o asigurare de viață si să știi unde sa apelezi pentru despagubiri accidente vatamari corporale în cazul producerii de astfel de evenimente neplăcute

Trebuie sa fii pregatit sa conduci atât ziua, cât și noaptea, mai ales în condiții meteo nefavorabile.

Cunoștințele mecanice nu trebuie sa lipseasca, deoarece pot apărea probleme la mașină pe drum și va fi nevoie să știi cum să faci mici reparații.

Majoritatea companiilor cer la angajare un cazier curat, așadar dacă vrei să-ți faci o carieră în aceasta meserie trebuie sa ții cont și de acest aspect.

Ai grija la semnarea contractului de munca, mai ales dacă munca o prestezi în străinătate. Acesta trebuie sa fie în acord cu legislația în vigoare pentru a-ți fi respectate drepturile.

Fă astăzi primul  pas spre o carieră de transportator cu Sigur la Volan!

Dacă încă nu ai devenit șofer, înscrie-te aici : https://www.sigurlavolan.ro/ 

Urmărește-ne pe Facebook aici :

https://www.facebook.com/sigurlavolan.iasi/

https://www.facebook.com/sigurlavolanbotosani/

https://www.facebook.com/scoaladesoferisv/

Urmărește-ne pe Instagram aici :

https://www.instagram.com/sigur_la_volan/

Facebook