Cum să rămâi calm la volan? | Sigur la volan
Gravidă la volan : Întrebări, răspunsuri și sfaturi
12/07/2022
Cum să-ți păstrezi mașina curată?
17/07/2022

Cum să rămâi calm la volan?

Suntem siguri că te-ai enervat în trafic chiar dacă nu erai la volan, poate chiar fără să ai permis de conducere. Din nefericire aceste emoții negative nu sunt benefice și pot strica niște momente extraordinare.

Am pregătit câteva metode ce funcționează pentru noi, care te-ar putea ajuta și pe tine să-ți păstrezi calmul în trafic:

 

Fă câteva exerciții de respirație

Inspiră lent o cantitate mare de aer, până îți simți plămânii plini, menține presiunea câteva secunde, apoi expiră lent tot aerul inspirat.
Repetă procesul de câteva ori și vezi dacă funcționează pentru tine.

Numără până la 10

Da, exact, este cel mai banal lucru pe care îl poți face, însă dacă numeri până la 10 înainte de a reacționa negativ, nu vei mai ajunge să claxonezi, dai flash-uri sau vociferezi din cauza șoferilor neatenți sau nesimțiți.

Pune-te în locul celui din față


Deseori întâlnim șoferi începători ce intră ușor în panică, se sperie sau se pierd de la diverși factori. Unii dintre ei au semnele de începători lipite vizibil, însă sunt și cazuri de excepție, ce nu au condus de mult.
Când cineva oprește motorul sau se încadrează greșit în intersecție, astfel blocând banda pe care te aflii, în spatele lui, nu trebuie să te enervezi, ci să-i creezi condiții prin care să iasă din impas. Atunci când claxonezi și dai flash-uri nu vei reuși decât să-l intimidezi și mai tare, rezultatul fiind un timp de așteptare și mai lung.

Ascultă muzica preferată

Încearcă să nu adâncești furia pe care o simți gândindu-te la trafic. Mai bine caută o melodie care să te binedispună, pe care să o poți asculta mai tare și pe care să o trăiești la maxim. Îți va schimba starea de spirit.

Rămâi rațional

Indiferent de cât de tare te grăbești, trebuie să-ți amintești că ești singurul vinovat că nu ai plecat mai devreme sau că nu ai ales corect traseul în funcție de ora. Faptul este deja consumat, nu are sens să te stresezi sau enervezi din cauza asta. Dacă întârzii undeva, sună și anunță întârzierea, sigur va fi bine!

Vezi dacă merită să stai în trafic

Profită de situație și încearcă să găsești o soluție mai rapidă pentru data viitoare când parcurgi acel traseu și cel mai probabil se va repeta situația. Ai putea evita acest drum? Ai putea merge cu bicicleta sau autobuzul mai eficient? Ai ajunge mai repede pe jos?

 

Dacă încă nu ai devenit șofer, înscrie-te aici : https://www.sigurlavolan.ro/ 

Urmărește-ne pe Facebook aici :

https://www.facebook.com/sigurlavolan.iasi/

https://www.facebook.com/sigurlavolanbotosani/

https://www.facebook.com/scoaladesoferisv/

Facebook