Condițiile necesare pentru înscrierea la școala de șoferi |
5 lucruri de știut inainte de a te apuca de școala de șoferi
18/06/2022

Înainte să te înscrii la școala de șoferi Sigur la Volan, trebuie să îndeplinești câteva condiții obligatorii. Acestea se aplică pentru toți cei care doresc să devină șoferi :

  • Vârstă minimă 

16 ani fără 3 luni, pentru categoriile de vehicule AM (moped), A1 si B1;

18 ani fără 3 luni, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr;

20 de ani fără 3 luni, dacă persoana are cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2 sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;

21 de ani fără 3 luni pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;

-24 de ani fără 3 luni pentru categoriile de vehicule A, D, DE, Tb şi Tv.

  • Apt medical și psihologic pentru conducerea autovehiculelor 
  • Să nu fi fost condamnat pentru infracțiunile prevăzute la Art.24 din O.U.G. 195/2002 :  infracțiuni legate de circulația pe drumurile publice sau de furtul unui autovehicul, pentru infracțiuni de omor, de lovire sau de vătămare cauzatoare de moarte ori de tâlhărie.
  • Să ai Buletin sau Carnet de identitate.

Candidații cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, care solicită examinarea pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile de vehicule AM, A1 și B1, trebuie să prezinte, pe lângă documentele prevăzute la alin. (2), declarația autentificată de notarul public, prin care este exprimat acordul părinților sau, după caz, al părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească, al tutorelui, curatorului sau persoanei în îngrijirea ori supravegherea căreia acesta se află, pentru participarea la examinare.

Dacă îndeplinești aceste condiții, poți să semnezi contractul de înscriere pentru școala de șoferi la Sigur la Volan.

Facebook