Ce fac la examenul teoretic? | Sigur la volan
Cum îmi aleg instructorul auto?
24/06/2022
Pregătește-ți mașina de caniculă
28/06/2022

Acum că ai parcurs o mare parte din școlarizare ai ajuns la primul examen pentru a obține permisul. Fiind un examen important, trebuie să știi dinainte ce vei face acolo și cum decurge procesul pentru a reduce emoțiile.

 

Înainte de a merge la examen, trebuie să te pregătești estetic.
Acolo vei face poza care rămâne pe permis și cu siguranță nu ai vrea să arăți rău în ea.

 

Pe parcursul școlarizării ar fi trebuit să fi dat deja un test de simulare la fel ca la examen (pe site-ul www.drpciv.ro pe monitor touchscreen). Însă dacă nu ai făcut asta, încearcă să faci asta acasă pentru a te obișnui cu aspectul.

 

Când mergi la examen, prima dată stai la coadă la ghișeu, la ora scrisă pe programare. Acolo prezinți dosarul, buletinul, chitanța (dacă nu este în dosar) și permisul (dacă există). După verificare, te așezi pe scaunul din apropiere pentru poză.Primești dosarul înapoi și mergi în sala cu calculatoare. Acolo prezinți iar actele de mai sus și primești o foiță cu un cod de bare. Mergi cu acea foiță la calculatorul norocos și scanează codul de bare punând bilețelul sub monitor. Apare pe monitor numele și categoria la care dai examen, selectezi limba și începi chestionarul cu cele 3 întrebări de acomodare.

După ce ești admis, ai posibilitatea de te programa direct de la calculator la datele disponibile.

Dacă ești respins trebuie să mai înveți minim 15 zile până să poți da un alt examen teoretic. Dar suntem siguri că nu este cazul la tine

Facebook