Facebook
Odată cu apariția unei mașini în viața dvs. apar și noi sarcini, cele mai costisitoare fiind reviziile sau reparațiile. Ne dorim ca singurele intrări în service să fie pentru revizie. Acestea se fac periodic în funcție de numărul de kilometri, însă cel mai des veți înlocui filtrele și uleiul. Am pregătit mai jos rolul fiecăruia și recomandările noastre!
Fiecare dintre filtrele din dotarea autovehiculului are un rol pe cât de simplu pe atât de important pentru menținerea în parametrii optimi de funcționare a motorului acestuia.
Rolul acestuia este de forma o “barieră” care să oprească particulele de praf, impurități și chiar obiecte de mari dimensiuni ca criblură sau insecte care ar deteriora prematur sau chiar distruge motorul autovehiculului dacă ar trece de acesta.
Rolul acestuia este unul destul de simplu, dar la fel de important ca orice alt filtru al mașinii dumneavoastră. Filtrul de combustibil previne ca orice particulă mai mare de 8 microni (în cazul mașinilor pe carburație) sau mai mică de 4 microni (în cazul mașinilor cu injecție electronică) să intre în sistemul de alimentare și motor.
Spre deosebire de filtrul de aer care blochează diverși agenți exteriori și previne deteriorarea motorului, filtru de ulei protejează motorul împotriva particulelor metalice dar și a reziduurilor provenite din procesul de combustie ca cenușă și calamină. Practic, acesta are grijă ca în timpul procesului de ungere a motorului, înainte ca uleiul să fie aspirat de pompa de ulei să blocheze micile particule de metal (de ordinul sutimilor de milimetru) rezultate din frecările interne din timpul funcționării precum și alte impurități care altfel ar duce la uzura accelerată a motorului.
Dacă celelalte filtre de pe mașină protejează motorul și sănătatea acestuia, filtrul de habitaclu are rolul de a proteja sănătatea și confortul dumneavoastră. Acesta, purifică aerul ventilat în interiorul mașinii de agenții exteriori ca: praf, gaze de eșapament și polen care pot declanșa o reacție alergica cu simptome asemănătoare unei răceli (lăcrimarea ochilor, strănut, stare de oboseală generală).
Perioada și numărul kilometri de-a lungul cărora poate fi utilizat un filtru poate varia în funcție de autovehicul și este necesar să consultați carnetul de întreținere ( cartea autovehiculului ) pentru aflarea unui interval 100% corect.
Însă, general vorbind este recomandat ca:
Deobicei filtrele și uleiul se înlocuiesc simultan datorită prețului accesibil al acestora.
Un filtru de aer adună în componență sa până la 1 kg de praf de-a lungul a 30 000 de km.
La pornirea ventilației pe timp de vreme ploioasă parbrizul și geamurile laterale aburesc micșorând radical vizibilitatea.
Mirosuri neplăcute cauzatoare de tuse, dureri de cap, senzație de nas înfundat și stare de oboseală.
Cumpărați doar filtre originale sau de calitate superioară și evitați să cumpărați produsele cele mai ieftine, probabilitatea ca acestea să fie contrafăcute este foarte mare, iar diferența de preț este nesemnificativă în raport cu potențialele viitoare daune.
fă primul pas către lumea șoferilor, înscriindu-te aici: https://www.sigurlavolan.ro/contact/
Urmărește-ne pe Facebook aici:
https://www.facebook.com/sigurlavolan.iasi/
https://www.facebook.com/sigurlavolanbotosani/
https://www.facebook.com/scoaladesoferisv/
Urmărește-ne pe Instagram aici:
https://www.instagram.com/sigur_la_volan/
Urmărește-ne pe TikTok aici: