5 lucruri de știut inainte de a te apuca de școala de șoferi | Sigur la volan
Condițiile necesare pentru înscrierea la școala de șoferi
15/06/2022
Care sunt pașii pentru a obține permisul de conducere
20/06/2022

1. Te poți înscrie la orice categorie a permisului de conducere, la orice școală de șoferi cu maxim 3 luni înainte de a împlini vârsta necesară pentru categoria dorită.

De exemplu, la categoria B te poți înscrie la 17 ani și 9 luni, la categoria A1 te poți înscrie la 15 ani și 9 luni, iar la categoria C te poți înscrie la 20 de ani și 9 luni.
Beneficiul înscrierii înainte de a împlini vârsta este că poți susține examenul teoretic la o zi după aniversarea ta, asigurandu-ți astfel cea mai scurtă perioada de școlarizare.

2. Pentru examinare, cursantul trebuie să susțină examenele pentru obținerea permisului de conducere în județul de reședintă (chiar și cu viză de flotant sau permis de ședere)

Cursantul poate fi școlarizat in oricare judet, însă examenele pentru permis trebuie să fie susținute în județul de reședință sau în care au viza de flotant/ permisul de ședere.
Prin școala de soferi SIGUR LA VOLAN, elevii pot face școala de soferi în Iași, unde fac facultate și pot fi transferați (fără alte costuri) către școala de șoferi SIGUR LA VOLAN Suceava sau Botoșani, unde au reședintă sau invers.

3. Dosarul de școlarizare este valabil 1 an de la ridicarea acestuia de la sediul școlii, astfel încât dacă nu te simți pregătit sau dacă intervine ceva până să-l ridici, dosaru tău nu expiră, însă școlarizarea poate fi anulată de școala de soferi după o perioadă indelungată conform clauzelor contractuale.

4. Perioada minimă de școlarizare, reprezentând durata efectuării numărului de ore teoretice și practice conform categoriei alese, respectiv:

AM -2 săptămâni;
A, A1, A2, B, B1 -4 săptămâni;
C, C1 -5 săptămâni;
BE, CE, DE -2 săptămâni;
D -4-8 săptămâni în funcție de categoriile deja dobândite;
TR -6 săptămâni;

5. În cazul în care cursantul este respins la examenul practic, trebuie să mai facă 6 ore de conducere pentru a putea obține o adeverință de reexaminare.

Această adeverință are ca scop pregătirea suplimentară a cursantului înainte de a susține iar proba practică. Poate fi facută chiar și la altă școală de șoferi, fără să necesite vreo aprobare de la școala inițială.
Acestea pot fi făcute și sunt valabile doar pe perioada de valabilitate a dosarului.

BONUS: Este recomadat ca procesul de înscriere să fie efectuat la sediul școlii de șoferi alese (nu în parcări sau alte locuri publice), pe baza unui contract de școlarizare, nu doar pe o înțelegere verbală, iar programul de legislație rutieră să fie comunicat la înscriere, nu ulterior.

Facebook