Facebook
Conducerea cu siguranță, conștientizarea manevrelor pe care le puteți face și pe care nu, puterea mașinii, precum și cum și unde să parcați, sunt toate cruciale.
Prin urmare, deși este important să aveți încredere în puterea proprie sau a vehiculului dvs., a fi precaut este mult mai important. Nu forțați niciodată să treceți prin semnale de circulație sau treceri de cale ferată, deoarece problemele mecanice pot apărea întotdeauna automobilul dvs. sau alt vehicul din linia de trafic. De asemenea, evitați circumstanțele în care ar putea fi necesar să fiți salvat.
Acest lucru va aduce beneficii celorlalți participanți și vă va face vizibil pentru trafic, pe lângă faptul că trebuie să conduceți cu farurile aprinse (în special cu luminile de întâlnire).
Un vehicul mai nou cel mai probabil are lumini automate, dar vehiculele mai vechi necesită să le porniți manual de fiecare dată când vă urcați la volan.
Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii este, fără îndoială, una dintre cele mai bune modalități de a evita să fii atent la trafic.
Vă sfătuim să nu folosiți telefonul în timpul conducerii, deoarece ar putea duce la situații periculoase atât pentru dvs., cât și pentru alți șoferi.
Cu toate acestea, dacă trebuie să folosiți telefonul în timp ce conduceți pentru a efectua un apel, a răspunde la un mesaj sau a stabili traseul, faceți-o înainte de a vă urca la volan sau opriți într-o locație sigură.
Acordați întotdeauna atenție semnelor de circulație, deoarece acestea vă vor informa ce și cum trebuie să faceți pe drumul pe care conduceți, cum ar fi viteza maximă permisă și unde puteți și unde nu puteți merge.
În plus, nu trebuie să ignorați acele semne dacă observați un alt utilizator al drumului care face acest lucru. Chiar dacă a reușit să evite o coliziune, s-ar putea să nu fii la fel de norocos și să-ți pui în pericol atât viața ta, cât și viața altor șoferi.
Pe lângă reducerea semnificativă a probabilității unui accident, veți evita și eventuala penalizare. Chiar dacă plata unei amenzi este simplă, este de preferat ca aceasta să fie evitată.
În plus, nu trebuie să conduceți la fel de repede ca alți șoferi dacă vă aflați pe un drum unde limita de viteză afișată nu este respectată. Respectați limita de viteză afișată pentru a preveni accidente sau amenzi!
Lăsați întotdeauna un spațiu între vehiculul dvs. și cel din fața dvs. pentru a vă oferi suficient timp pentru a reacționa în cazul unei frânări bruște. Pe de altă parte, dacă te apropii prea aproape de vehiculul din fața ta și acesta frânează brusc din orice motiv, vei fi singurul responsabil dacă te ciocnești de acesta. Ca urmare, păstrați întotdeauna o distanță de siguranță față de vehiculul din fața dvs.
Întotdeauna va exista o zonă oarbă în care nu poți vedea ce se întâmplă, indiferent cât de perfect sunt aliniate oglinzile laterale și retrovizoare.
Nu trebuie să stai așezat nemișcat pe scaun pentru a vedea în unghiul mort. Acest lucru este recomandat în special atunci când schimbați benzile sau vă ieșiți dintr-o parcare, astfel încât să vă puteți deplasa și să observați tot ce se întâmplă în jurul vehiculului.
Nu vă concentrați pur și simplu pe informațiile din oglinzi; atenție și la unghiul mort!
Nu poți prezice niciodată când sau unde va trebui să conduci. În consecință, este la fel de necesar să știi să conduci pe toate tipurile de vreme, cât și să știi să conduci pe orice tip de drum.
De exemplu, distanța de frânare variază în funcție de zăpadă sau gheață. Prin urmare, dacă veți conduce pe ploaie sau zăpadă, fiți mult mai precauți; fără îndoială, vă va fi de ajutor în viitor.
Majoritatea șoferilor neexperimentați au tendința de a privi doar în fața vehiculului. Veți rata lucrurile critice care se întâmplă în trafic dacă priviți în această direcție constant. Este posibil să nu observați că o mașină tocmai a ieșit dintr-o parcare, un pieton traversează strada sau automobilul din față tocmai a frânat brusc dacă priviți pur și simplu în gol.
În schimb, depuneți eforturi pentru a anticipa tiparele de trafic și a aduna cât mai multe date posibil. Vei fi precaut indiferent de ceea ce se întâmplă.
Recomandarea noastră este să vă familiarizați cu mașina pe care o veți conduce cât mai curând posibil , mai ales dacă tocmai ați primit permisul și veți conduce pentru prima dată sau tocmai ați schimbat vehiculul.
Fiecare mașină este unică și are un set unic de comenzi. Asigurați-vă că reglați scaunul și oglinzile înainte de a începe să conduceți, verificați locația ștergătoarelor și indicatoarelor, înțelegeți cum funcționează aerul condiționat și faceți orice alte pregătiri necesare.
Cunoașterea tuturor acestor lucruri va face conducerea mai plăcută și vă va pregăti pentru orice situație, cum ar fi nevoia de a folosi ștergătoarele sau folosirea luminilor de întâlnire pentru că s-a întunecat prea devreme.
fă primul pas către lumea șoferilor, înscriindu-te aici: https://www.sigurlavolan.ro/contact/
Urmărește-ne pe Facebook aici:
https://www.facebook.com/sigurlavolan.iasi/
https://www.facebook.com/sigurlavolanbotosani/
https://www.facebook.com/scoaladesoferisv/
Urmărește-ne pe Instagram aici:
https://www.instagram.com/sigur_la_volan/
Urmărește-ne pe TikTok aici: